Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hampus belönades i fjol – nu är det dags att nominera till årets kulturstipendium

Nu är det dags att nominera personer till Borlänges kulturstipendium 2017.
Fjolårets pris gick till den unge konstnären Hampus Sjöberg.
Förslag på stipendiat kan lämnas fram till den 5 maj.

Annons

Borlänge kommuns kulturstipendium 2016 gick till den unge konstnären Hampus Sjöberg, som är uppvuxen i Kvarnsveden. Beslutet fattades av kulturnämndens arbetsutskott.

I motiveringen konstaterade arbetsutskottet att Sjöberg har kallats för "Sveriges Andy Warhol och att hans kontverk kännetecknas av mycket färg och spännande former".

Läs mer: Nu visar Borlänges kulturpristagare upp sina alster

Hampus Sjöberg, Borlänge kommuns kulturstipendiat 2016. Nu går det att nominera personer till stipendiet 2017.

Nu är det dock dags att nominera personer till årets kulturstipendium. Stipendet ska gå till en person som i sin skapande konstnärliga verksamhet visat betydande förmåga eller lovande förutsättningar och som med ekonomiskt stöd kan bereda arbetsro för nytänkande gärning eller annan möjlighet till vidareutveckling inom sitt konstnärliga område.

Stipendiesumman är 30 000 kronor. Stipendiuet kan endast tilldelas person, som är bosatt i Borlänge eller har annan särskild anknytning till kommunen.

Ansökan om stipendium eller förslag på stipendiater ska kommit till kulturnämnden senast fredagen den 5 maj 2017. Man kan antingen kontakta nämnden via e-post: kulturnamnden@borlange.se eller via vanlig post till: Borlänge kommun, Kulturnämnden 781 81 Borlänge.

Mer läsning

Annons