Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falutecknaren Maria Fröhlich får kulturstipendium

Maria Fröhlich, illustratör och tecknare uppvuxen i Falun, är en av fem bildkonstnärer som får Stockholms stads kulturstipendium.

Annons

Serietecknaren och illustratören Maria Fröhlich tilldelas Stockholms stads kulturstipendium.

För att hon ”tar plats i och förnyar barnbokstraditionen" uppmärksammas Maria Fröhlich av Stockhoms stad med ett kulturstipendium på 40 000 kronor.

Maria Fröhlich har bland annat illustrerat bilderböckerna ”Just nu har vi varandra” och ”Nu leker vi!” med text av Sara Bergmark Elfgren. Dessutom har hon skapat serien ”Sagor från mirakelstaden” som publicerats i tidningen Fantomen.

Fröhlich är uppvuxen i Falun, i dag boende i Stockholm, och utbildad vid bland annat Serieskolan i Malmö och Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

Stockholms kulturnämnd delar varje år ut 20 kulturstipendier inom bildkonst, teater, dans, film, foto, illustration, konsthantverk, musik och litteratur.

Ur ”Nu leker vi!”  av Sara Bergmark Elfgren (text) och Maria Fröhlich (illustration).

Hela motiveringen:

”Mångbottnat och med lysande detaljrikedom tecknas verklighet, fantasi och politik i en värld för både barn och vuxna. Mästerligt och lekfullt gestaltas arga krokodiler i sovrummet som skrämmer, väcker läslust och visar många faktiska och imaginära lager. Maria Fröhlich tar plats i och förnyar barnbokstraditionen.”

Mer läsning

Annons