Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får årets kulturpris i Säter

Nu har årets kulturpristagare utsetts av kulturnämnden på Säters kommun. I år får två personer utmärkelsen - jazzgitarristen Samuel Hällkvist och konstnären Peter Flinck.

Annons

Samuel Hällkvist är gitarrist och kompositör som är född och uppvuxen i Gustafs. Han har utbildat sig på Skurups folkhögskola och på Musikhögskolan i Malmö. Han har gjort sig känd inom jazzen som nyskapande, och 2010 blev han utsedd till årets "Jazz i Sverige artist". I dag bor Samuel Hällkvist i Köpenhamn och är känd genom banden "Rhododendron string band", "Television Pickup" och "15,5"."

Läs också: Tungt jazzpris till Samuel Hällkvist

Den andra prisatagre, konstnären Peter Flinck, bor i Stora Skedvi och har på sin gård byggt upp en konstträdgård där han visar upp både sin egen och andras konst och bjuder in till musik- och teaterkvällar och kulturcafé. Han har även startat upp en keramikverkstad i byn. Peter Flinck är även aktiv i Säters konstförening och driver grafikkurser.

Läs också: Ateljé Y erbjuder konst hela juli – både inomhus och utomhus

Peter Flinck driver Ateljé Y i Yttersätra, Stora Skedvi. Arkivbild

Årets ungdomskulturstipendium tilldelas Boel Nihlman. Hon är uppväxt i Silvberg och känd för sin sång i olika sammanhang. Boel Nihlman har varit verksam i flera barn- och ungdomskörer under sin uppväxt, och sedan 14 års ålder gör hon soloframträdanden i Säterbygdens kyrkor. Just nu går hon musikkonservatioriets högskoleförberendande musikerutbildning med inriktning folkmusik.

Boel Nihlman fick kommunens ungdomskulturstipendium.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons