Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får årets Dan Andersson-pris

/
  • Björn Hedén och Marketta Franssila - årets Dan Andersson-pristagare.


För mångårigt och strävsamt arbete i sångens och diktens tjänst. Det är en del av motiveringen för årets Dan Andersson-pristagare.

Annons

Den 2 augusti kommer priset att delas ut vid Luossastugan vid Skattlösbergen i samband med Dan Andersson-veckan. Det är sista dagen på veckan som inleds 25 juli och pristagare i år blir Björn Hedén och Marketta Franssila.

- Vi har länge velat ge dem priset och det var roligt att de fick flest röster i år, säger Jimmy Ginsby som är ordförande i Dan Andersson-sällskapet.

Björn Hedén och Marketta Franssila är vissångare och bosatta i Ervalla norr om Örebro.

Hela motiveringen till att de får priset lyder:

"För mångårigt och strävsamt arbete i sångens och diktens tjänst. Att räkna upp allt de gjort, tillsammans och var för sig, skulle kräva en mindre avhandling. Vi nöjer oss att med stor värme och glädje få överräcka priset och ge dem den uppmärksamhet de förtjänar!"

Pristagare i fjol blev Jörgen Dicander.

Sedan i fjol delas också ett Lilla Dan Andersson-pris ut. Då gick priset till Heidi Bayer från Sunnansjö. I år kommer priset att tillfalla Jonas Pietikäinen - född 1987 och uppvuxen i Kiruna. "Hans sånger famnar både det lilla och det stora, det personliga och det allmänmänskliga. En drömmande, men sympatiskt jordnära artist, med båda fötterna i orden", står det i motiveringen.

Mer läsning

Annons