Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalasolist och öppet hus när 50-åring firas

I år fyller Musikkonservatoriet i Falun 50 år. Det firas hela året med olika arrangemang. På lördag med öppet hus och konsert med Dalasinfoniettan.

Annons

Paula Sjöberg är en av två vinnare i Dalasolist, i dag spelar hon i priskonserten tillsammans med Dalasinfoniettan.

Musikkonservatoriet Falun grundades 1967 av Svante Bohm. I ett halvt decennium har skolan utbildat framtida professionella musiker med rykte som den främsta högskoleförberedande musikutbildningen i Sverige. Lördag 28 oktober finns möjlighet för allmänheten att besöka skolan och höra elever spela och sedan vandra över till Kristinehallen klockan 15.00 och uppleva musik av och med årets vinnare i Dalasolist.

Tävlingen är ett samarbete mellan Musikkonservatoriet och Dalasinfoniettan. Varje år är tävlingen öppen för konservatoriets elever. En instrumentalist/sångare och en kompositionselev utses till vinnare och mottagare av Seth Karlsson-priset på 15.000 kr var. Vid en konsert som ingår i Dalasinfoniettans abonnemangsserie framträder vinnarna som solist och kompositör.

Årets vinnare är cellisten Paula Sjöberg från Stockholm som just nu studerar vid skolan. Hon var den yngsta deltagaren i finalen (15 år) och framför i konserten Tjajkovskijs ”Rokokovariationer”.

Alva Stern slutförde innan sommaren sina studier vid Musikkonservatoriets kompositionslinje och studerar just nu vid Musikhögskolan i Piteå. I konserten spelar Dalasinfoniettan hennes verk ”Vidare” som vann med motiveringen ”en lyrisk och formsäker komposition med spännande inslag av genrebredd”.

Läs mer: Nu avgörs vem som blir årets Dalasolist.

Läs mer: Sandberg sjöng sig till vinst.

Mer läsning

Annons