Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge orkesterförening slår sig ihop med Gustaf Norén – bjuder på Fröding och Strauss

Borlänge orkesterförening spänner musklerna på sin traditionella Vårfestival på lördag. Bland solisterna finns Gustaf Norén, tidigare Mando Diao som kommer att bjuda på Frödingtolkningar i nya arrangemang.

Annons
Gustaf Norén, en av tre medlemmar i Monothin.

Solister är Monothin – Moszny, Norén och Anthin. Förutom Gustaf Norén ingår Christoffer Anthin, till vardags chef för Borlänge Musikskola, och pianisten Marcus Moszny. Den senare kommer även att vara solist i Rachmaninoffs pianokonsert nr 2 sats 1.

Som solist på violin kommer Vendela Olsson att framträda. Hon har tidigare varit elev vid musikskolan och Falu Musikkonservatorium men studerar nu vid Musikhögskolan i Oslo Hon spelar temat ur filmen "Schindler’s List" av John Williams.

Som tidigare medverkar Forssaängkören under ledning av Leena Kalliokoski med en egen avdelning samt tillsammans med orkestern i "Blomma min stad" av Lille Bror Söderlundh.

Orkestern kommer även att spela Uvertyren till "Zigenarbaronen" av Strauss d.y., ur "Romeo och Julia" av Prokofjev, "Pomp and Circumstance" och "Salut d’Amour" av Elgar, "Bergakungens sal" ur Peer Gynt av Grieg och en irländsk reel, "Molly on the Shore", av Percy Grainger.

Dirigent är David Lundblad som annars är dirigent för Dalasinfoniettan samt ledare för Falu Kammarkör och Dalasinfoniettans kör.

Mer läsning

Annons