Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokens afton med hundäventyr och kunglig skandal

/
  • Lena Ebervall och Per E Samuelsson berättar om sin fjärde bok tillsammans.
  • Annika Lantz. Hon är aktuell med boken
  • Mikael Lindnord deltar i Bokens afton i Falun och berättar om mötet med hunden Arthur.
  • Hans Gunnarsson aktuell med sin tionde roman

På onsdag kväll möts läsare och författare i Bokens afton i Falun. En snart 20-årig tradition som i år bland annat innehåller sannsagan om en vildhund i Ecuador som slog följe med ett multisportlag - och fick ett nytt hem i Sverige.

Annons

För 19:e året i rad arrangerar Dalarnas Tidningar och Akademibokhandeln en bokens afton där läsare får chans att under en helkväll lyssna på olika författare, ställa frågor och få en bok signerad. Ett drygt 70-tal författare har medverkat under åren och presenterat sina böcker och sig själva inför läsarna.

I år deltar elitidrottaren Mikael Lindnord från Örnsköldsvik som nog mest är känd som husse till hunden Arthur. Den åttaårige hunden blev världsberömd när han slog följe med Lindnord och hans multisportande vänner under en tävling i Ecuador. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Nu har berättelsen om Arthur, strapatserna i djungeln och resan till ett hem och en familj i Örnsköldsvik blivit bok: "Arthur – Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem". Mikael Lindnord berättar om mötet med Arthur och arbetet med boken.

Förutom Arthur och Lindnord deltar journalisten och författaren Annika Lantz. Hon är aktuell med boken "Vad ska en flicka göra?" En självbiografisk berättelse som skulle handla om hur det är att bli medelålders men som ännu mer kom att handla om hennes upplevelse av att få en cancerdiagnos. Med humor och allvar berättar hon om konsten att vara riktigt rädd.

Lena Ebervall och Per E Samuelsson är advokaterna som också skriver tillsammans. De har tidigare tecknat berättelserna om Kurt Haijby och Bombmannen. Under Bokens afton talar om de om arbetet med senaste boken som handlar om Florence Stephens och ”Husebysaken”. En händelsekedja med kunglig inblandning som blev en av de skandaler som skakade Sverige på femtiotalet.

I programmet står att Elsie Johansson deltar i bokkvällen i Falun på onsdag, hon har tyvärr tvingas ställa in. I stället får vi träffa Hans Gunnarsson aktuell med sin tionde roman: "Rum för resande". Förra årets "All inclusive" nådde en stor läsekrets och fick fina recensioner, bland annat i den här tidningen. Förutom romaner har han skrivit filmmanus till bland annat Jan Guillous "Ondskan" och Arnfilmerna.

SE TV- inslag från förra årets Bokens afton i Falun.

Mer läsning

Annons