Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulinarisk helkväll i Smidgården

I somras bodde tv-kocken Fredric Andersson ett par nätter i Fryksås.
– Han blev helt imponerad av både Fryksås och Orsa. När han besökte Smidgården kom det spontant att "hit vill jag komma tillbaka och laga mat". Det är det vi nu ska förverkliga den 6 oktober, säger vännen Kalle Moraeus.

Även om Kalle och Fredric umgås privat, så är det få tillfällen där de kunnat utveckla sitt intresse för matlagning.

– En gång lagade vi mat tillsammans vid tv-inspelningen av "Hemma hos". Då höll vi till i Östra Grunuberg och jag lärde ut mitt recept på gäddköttbullar. Nu får vi äntligen jobba tillsammans ett par dagar i ett kök.

Kalle Moraeus blir i det närmaste lyrisk när han berättar om Fredrics kockkunskaper.

– Enligt mig är Fredric en av de tio bästa kockarna i Sverige. Han har inte tävlat som kock eller slagit på stora trumman för att göra sig ett namn. Däremot har han drivit framgångsrika restauranger och arbetat som kock i Frankrike under många år.

– Jag är övertygad om att han kommer att bjuda på matlagning av väldigt hög klass. Jag brukar säga att jag lärt honom allt jag kan. Å andra sidan var det gjort på fem minuter, skämtar Kalle.

Att Kalle Moraeus går i par med Fredric kanske borgar för att det även blir musik under kvällen.

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera. En viss risk är det kanske att någon låt blir spelad, men i huvudsak ska det här vara en kväll att njuta av god mat, säger Kalle Moraeus.