Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kul på fyra hjul

Glädje med fyrhjulsdrift.
Det var det på Sportfältet på torsdagen när personalen där bjussade ungdomar med funktionsnedsättning på både åkturer och grillad korv.

Sedan några år är det tradition på höst- och sportloven att Sportfältets personal ställer upp för de barn och ungdomar i Borlänge som har någon form av funktionsnedsättning. Detta genom att man låter dem åka med på de fyrhjulingar och snöskotrar man disponerar. Något som alltid orsakar glada leenden bland såväl de inbjudna passagerarna som researrangörerna.

– Det är en annorlunda men väldigt roligt arbetsuppgift, kanske den allra roligaste vi har. Idag håller vi till här på Sportfältet, men under sportlovet brukar vi också bjuda på lite skoteråkning uppe i Gyllbergen, förklarar Leif Andersson, arbetsledare vid kommunens fritidsenhet.

Upp emot ett 30-tal barn och ungdomar hade sökt sig Sportfältet på torsdagsförmiddagen och bland dem fanns Oskar Johansson och Anton Gillander som satt i en av fyrhjulingarnas framsäte och agerade co-driver åt Lars Wigander.

– Dagens höjdare, kanonkul det här, menade Anton Gillander som mer än gärna satt kvar på passagerarplats för en vända till vilket han givetvis fick.

– Det är alltid lika kul att göra människor glada, konstaterade Leif Andersson och öste på lite mer ved på eldarna inför den stundande korvgrillningen.