Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kruse: Hoppas på Mora

Vd:n har flaggat för tre miljoner i förlust – nu hoppas han på rivalen i kvalet.
– Det hade varit jätteroligt om det blir Mora, säger Kjell Kruse.

Leksands IF har haft en jobbig säsong med flera spelartransaktioner in och ut ur truppen.

Det har kostat och nu flaggar klubben för att de kommer att göra en förlust.

– Vi kommer att göra ett minus på runt tre miljoner. Det har blivit lite för stor omsättning i truppen, säger Kjell Kruse.

På fredagskvällen avgörs vem som tar sista platsen till SHL-kvalet och får möta Leksand IF och vd:n hoppas på derbyn.

– Det vore det allra bästa både för intresset och resekostnaderna. Mora hade det lite jobbigt ett tag där, men på slutet har det sett bättre ut. Det hade varit roligt om det blir Mora, säger Kruse.

– Jag tycker de har gjort det bra på slutet och jag hoppas på dem, säger han.

Leksands IF har spelat i blått under de två SHL-säsongerna – men inför kvalet går klubben tillbaka till att spela i vitt.

– Det har varit en fråga för oss även i SHL, men det finns en regel som säger att hemmalaget ska spela i mörka tröjor. Nu är det Hockeyallsvenskan som håller i serien och då kan vi spela i våra vita tröjor, säger Kjell Kruse.

Flera supportrar har opponerat sig under SHL-åren och nu blivit bönhörda.

– Det känns jättekul. De allra flesta supportar har den vita tröjan och då känns det mest naturligt att spela i vitt hemma, säger Kjell Kruse.