Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KRÖNIKA: Barnlängtan, sömnlösa nätter och fördomar – de valde att bli föräldrar som tonåringar

Artikel 2 av 3
Unga föräldrar
Visa alla artiklar

I NLT:s nya satsning på mer lokal journalistik har vi också satsat på att komma närmare människorna som bor här. Vi vill veta hur vardagen ser ut för er, våra läsare.

Nu under våren kommer vi i en rad artiklar träffa dem som gjort valet att tidigt i livet bli föräldrar - detta i artikelserien Unga föräldrar. Hur är det att idag satsa på familjen, när allt fler väljer att satsa på karriär och utbildning innan familjelivet? Hur ser deras vardag ut?

Jag har mött några riktigt unga föräldrar i Ludvika/Smedjebacken. De har alla berättat sin historia. Om barnlängtan, sömnlösa nätter och fördomar. Och om hur det är att ta hand om ett barn när man, i viss mening, är ett barn själv. Hur skiljer sig livet för en ung förälder i jämförelse med en äldre?

Allt detta och mycket mer reder vi ut i denna artikelserie. För mig som också är ung, har dessa möten varit givande. Att få se unga föräldrar göra sitt yttersta för att erbjuda sitt barn allt. Och inte minst; att få se deras glädje och kärlek till sina barn.

Men framförallt är det inspirerande att möta dem som följt sin dröm om att bli en ung förälder, trots att det idag inte riktigt följer normen. Trots kommentarer och spekulationer kring deras föräldraskap.

För om det är något jag tar med mig från mina möten med föräldrarna är det känslan av att: barnen är i de bästa händer de kan vara. Så kanske finns det ingen gyllene ålder för föräldraskap.

Är du också en ung förälder eller känner du någon? Hör av dig! Vi vill höra din historia. Mejla till: klara.norstrom@bonniernews.se

Jag som gör artikelserien heter Klara Norström. Jag kommer att synas i NLT:s spalter och ute bland er läsare då och då framåt. Jag utbildar mig just nu till journalist och hoppar in som reporter på Nya Ludvika Tidning där jag också kommer att göra min praktik i vår. Jag är född och uppvuxen i Ludvika och har min familj kvar här.

Jag ser fram emot att träffar er framöver!

Idag publicerar vi första artikeln i vår serie om unga föräldrar - den om Moa som blev gravid som 18-åring och som idag är tvåbarnsmamma. Nästa vecka kan du läsa om Lia, 17 år som planerar sitt drömliv med SHL-målvakten Jonas Arntzen och två barn.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips