Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kroggäst slog vakten i ansiktet

Bråket med ordningsvakterna på Kings Arms i Avesta slutade med 50 timmars samhällstjänst för den 44-åriga kroggästen. Han dömdes för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, men slipper betala skadestånd.

Det var den 19 februari som vakterna skulle avvisa den berusade 44-åringen från krogen. Han ville dock inte gå och det slutade med att vakterna lade ner honom på marken och satte på honom handfängsel i väntan på att polisen skulle komma.

Falu tingsrätt anser att det är styrkt att 44-åringen satte sig till motvärn och slog en av vakterna i ansiktet under tumultet som uppstod. Tingsrätten bedömer att brottsligheten är så allvarlig att påföljden normalt skulle bli en månads fängelse. Men under förutsättning att en villkorlig dom förenades med samhällstjänst kunde 44-åringen få ett sådant straff i stället.

Den slagna vakten ville också ha 5 500 kronor i skadestånd för kränkning samt sveda och värk. Men tingsrätten anser varken att kränkningen eller skadorna varit tillräckliga för att ge rätt till skadestånd.