Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögarna sköter sig rätt bra

/
  • Ny. Thomas Fehrm är ny alkoholhandläggare i Malungs kommun och konstaterar efter de krogkontroller han hittills varit med om att krögarna i kommunen sköter sig i stort sett bra även om det finns en del brister.

Annons

- Vi noterade att det förekom överservering på en krog i Sälenfjällen och på en del andra ställen noterades smärre brister som kunde åtgärdas omedelbart uppger polisinspektören Lars-Göran Jansson som var med vid krograzzian.

- På några ställen blev det också en del anmärkningar på personalliggaren och de som inte för personalliggaren på rätt sätt har avgifter att vänta sig för de brister som man konstaterat. På en krog saknades det också ordningsvakter trots att det fanns krav på detta säger polisinspektören Lars-Göran Jansson.

Malungs kommun har sedan ett par månader tillbaka en ny alkoholhandläggare Thomas Fehrm, och han var också med bland annat för att få en insyn i hur det fungerar på krogarna.

- Vi kommer naturligtvis att ha ett samarbete med krogägarna och den nya socialnämndens ledamöter kommer också att få utbildning. Vår uppgift tillsammans med krögarna är ju att se till att lagar och bestämmelser efterföljs och att man ger den utbildning som behövs för att man kan sköta det här på ett bra sätt säger nye alkoholhandläggaren Thomas Fehrm.

En sak som man konstaterat vid kontrollerna på ett femtontal krogar i Sälen och Malung är att man är noga med åldersgränserna. Där finns det inga överträdelser. Utan det som det i första hand gällt är att man serverat redan överförfriskade personer men att detta trots allt skett bara i enstaka fall.

Ett par överträdelser som man noterade vid krograzziorna har lett till fortsatt utredning och där kan man räkna med att det blir krav på åtgärder.

Mer läsning

Annons