Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristdemokraterna vill införa valfrihet inom hemtjänsten

Kristdemokraterna har lämnat in en motion till kommunen om att det ska införas ett valfrihetssystem inom hemtjänsten i Vansbro kommun.
Dels skulle det öka möjligheten att välja vem som ska göra jobbet och dels skulle det kunna innebära att de kan hjälpa till med exempelvis snöskottning och gräsklippning.

I sin motion lyfter kristdemokraterna fram att det finns i den politiska plattformen att det ska införas LOV, lag om valfrihetssystem inom äldreomsorgen. Frågan har dessutom utretts med hjälp av statliga pengar och nu vill kristdemokraterna se att det införs.

De är övertygade om att det skulle få flera positiva effekter i Vansbro. Dels skulle de som har hemtjänst själva få välja vem som ska utföra tjänsterna och vilka tjänster som ska utföras.

Vidare poängterar de att det varit fler som efterfrågat tjänster som hjälp med snöskottning och gräsklippning, vilket skulle vara möjligt om det var ett företag som har uppdraget.

En ytterligare positiv effekt är att det skulle kunna medföra att fler arbetstillfällen skapas i kommunen.