Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kreativa skolbarn sökte ledtrådar

Elever från friskolan Mosaik hade temastart på Lilltorpet i går.
En promenad genom skogen med utlagda ledtrådar om årets tema och ett teaterframträdande från lärarna väckte barnens intresse.

Att elever studerar utifrån ett tema är inte så vanligt bland skolor i dag. Det är ett ämnesövergripande arbetssätt som sträcker sig över hela höstterminen och som avslutas i januari med en stor temafest.

På friskolan Mosaik upplever man att eleverna arbetar mer kreativt.

– Det blir ganska vida teman eftersom det ska anpassas till alla elever på skolan från förskola till niondeklassarna, berättar Kajsa Jansson, rektor på skolan.

Dagen vid Lilltorpet började med en skogsvandring där eleverna hittade temats ledtrådar – runskrifter, slaggstenar, plåster, hjärta, en bild föreställande en cell.

Det följdes upp av ett drama framfört av lärarna, innan det var dags för det stora avslöjandet av årets tema – "En cellsam historia".

Men redan innan skådespelet hade eleverna i princip listat ut ämnet i temat.

– Jag tycker det är kul. Det blir massa olika kreativa grejer vi gör tillsammans, som här i dag, även om det inte är någon jättestor skillnad från år till år, säger Axel Forsaeus, som läser i åttonde klass.

Efter en bit mat avslutades dagen på Lilltorpet med gemensam dans, där både lärare och elever deltog.