Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver pengar av före detta krögare

Smedjebackens kommun och Patrik Sjödahl som tidigare drev Hamnkrogen har hamnat i en tvist där kommunen kräver att Sjödahl betalar utebliven hyra för krogen.

Patrik Sjödahl tog över verksamheten under våren förra året och det blev en lyckad sommarsäsong där kommunen var nöjd med hur krogen drevs. Men tidigare i år, efter att teknik- och fritidsutskottet haft ett möte, kom beskedet att kommunen skulle säga upp det treåriga avtalet med Sjödahl.

Anledningen var enligt Fredrik Rönning (S), kommunalråd och ordförande i teknik- och fritidsutskottet, att Sjödahl vid flera tillfällen inte betalt den avtalsenliga hyran. Enligt ekonomiavdelning är det 84 000 kronor som han är skyldig kommunen.

Kommunen har tagit hjälp av Vismas inkassoavdelning för att driva in pengarna från Sjödahl och Sören Nord, chef för tekniska kontoret som har fastighetsansvaret för krogen, säger att man nu är inne i en process som sköts i laga ordning.

I en inlaga till kronofogdemyndigheten i Gävle bestrider Sjödahl i helhet den fordran Smedjebackens kommun har på honom. Han grundar sitt ställningstagande på att kommunen brutit och sagt upp gällande avtalet mellan parterna och inte fullgjort sina åtaganden i form av det som utlovats i om och tillbyggnad av fastigheten.

Något som Sören Nord tycker är märkligt.

– Det fanns inget avtal om att vi skulle bygga om eller till krogen.

Vad gäller ny krögare för Hamnkrogen så säger näringslivschefen Lennart Silfverin att det är tre intressenter som är aktuella och att det vid nästa kommunstyrelsemöte, den 12 april, ska det vara klart vem som tar över.

DT har utan resultat sökt Patrik Sjödahl för en kommentar.