Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver kommun på ersättning för skador

En man i Särna anser sig ha ett krav på Älvdalens kommun för skador hans fastighet drabbades av i samband med grävning för fem år sedan. En traktor slet då av en elledning och huset fick skador och elektroniks utrustning förstördes till följd av skadan.

Mannen har fört en lång kamp mot kommunen och han lämnade ärendet till kronofogdemyndigheten för två år sedan. Kommunen bestred då kravet som därefter gick vidare till Mora tingsrätt.

Tingsrätten avvisade i december 2010 mannens talan då de ansåg att hans ansökan var så ofullständig att den inte kunde läggas till grund för rättegång.

Mannen har nu åter skickat ett krav till kommunen på 50 000 kronor, plus 5000 kronor i ränta för de skador han anser att kommunen orsakat vid det aktuella grävningsarbetet.

Mannen har underlag för att det är grävningsarbetet som orsakat skadorna.

Kommunen å sin sida åberopar sitt tidigare svar där de avvisat kravet och hänvisar till att även Mora tingsrätt gjort detsamma.

Kommunen har tidigare efterlyst ett bättre underlag när det gäller de skador mannens fastighet och egendom drabbats av och detsamma gällde även Mora tingsrätt.