Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på utredning efter dödsolycka

Nu kräver Arbetsmiljöverket att det görs en utredning kring ambulansolyckan i Berga by på annandag jul då en person omkom.

Det var vid lunchtid den 26 december som en ambulans frontalkrockade med en personbil på riksväg 66. Ambulansen var under brådskande utryckning på väg till Mora lasarett med en patient som fått hjärtstopp.

Ambulansen krockade med en Volvo och i den bilen färdades en kvinna i 45-årsåldern. Kvinnan, som var hemmahörande i trakten, omkom av de skador hon ådrog sig.

Redan dagen efter - 27 december - anmälde Landstinget Dalarna händelsen till Arbetsmiljöverket. Nu har verket beslutat att göra en utredning kring händelsen. Senast den 25 januari vill Arbetsmiljöverket ha del av den utredning som landstinget gör. Av utredningen ska det framgå vilka faktorer Landstinget Dalarna anser låg bakom händelsen och vilka åtgärder man vidtagit för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Arbetsmiljöverket utgår också från att skyddsombudet får tillfälle att delta i utredningen och vid planering av åtgärder.