Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bundgaards guld avslutade stark SM-insats av Dalarnas tyngdlyftare

Falu AK:s Lovisa Bundgaard blev Dalarnas tredje mästare i SM-veckan, när hon på onsdagen tog hem både ryck, stöt och totalen i tyngdlyftningens 75 kg-klass.

Annons

Precis som Långshyttans Eddie Berglund (tävlande för Gävleklubben Fyshuset) och Mora AK:s Jonathan Persson blev det tre guldmedaljer för Lovisa Bundgaard från Falun.

Men det var riktigt tajt i guldstriden. I ryck var Falutjejen med sina 81 kilo bara ett kilo före tvåan Michaela Modigh, Örebro. I stöt, där Bundgaard lyfte 95 kilo, var segermarginalen två kilo till tvåan Magdalena Boeg Jensen från 421 Crossfit i Göteborg.

Med ett totalresultat på 176 kilo var Lovisa Bundgaard tre kilo före Modigh som tog silvret och elva kilo bättre än bronsmedaljören Boeg Jensen.

- Jag har en bra coach som sa vad jag behövde lyfta. Jag är mest nöjd med stöten, den har jag haft problem med innan, sade Lovisa Bundgaard till SVT Sport.

Även klubbkompisen Louise Wickström, i 69 kg-klassen, fick ställa sig på prispallen i SM. Wickström tog silver i ryck, stöt och totalt. Närmast att utmana om guldet var hon i stöt, där hon med sina 101 kilo bara var två kilo bakom Alice Mille från Västerås, som tog hem alla tre guldmedaljerna.

Efter Ghelu Borells bronstrippel i 58 kg-klassen åker tre av Falu AK:s SM-deltagare hem med SM-medaljer.

På herrsidan är det värt att notera att även totaltvåan i 69 kg-klassen, som alltså vanns av Eddie Berglund, var en dalafostrad lyftare. Linus Hagström från flyttade från Sundborn till Örebro, som han nu tävlar för, för att studera för något år sedan. Han tog utöver totalsilvret även silver i ryck och brons i stöt.

Elin Eriksson från Grådö, som tävlar för Vikmanshyttan, tog brons i ryck men missade sedan pallen stöt med ett kilo och hamnade även fyra totalt med samma marginal till tredjeplatsen.

Foto: Mike Groll/AP Photo

Mer läsning

Annons