Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kostnader ska redovisas öppet

Gahnshag fortsätter missköta frågan om Lugnet och Lufab. Jag vet inte om det beror på bristande kompetens, bristande engagemang eller på att han avsiktligt vill vilseleda Faluborna.

I oktober återremitterades ett förslag om att öka borgen för Lufab eftersom Gahnshag inte hade gjort sitt jobb. Efter två och ett halvt år fanns fortfarande inget avtal mellan kommunen och Lufab, trots att Gahnshag var ordförande i båda. Frågan kom tillbaks nu i år, men trots att Gahnshag lovade att ett avtal skulle vara klart till kommunstyrelsens möte den 4 mars fanns inget avtal. I tre år har Gahnshag hävdat att avtalet är nästan klart! Vi anser inte att det är ansvarsfullt att fatta beslut om att utöka borgen med 200 miljoner kronor på så lösa grunder!

I stället för avtal kom Gahnshag med ett förslag om att teckna en ettårig förlusttäckningsgaranti. Det innebär i praktiken att Lufab skulle tillåtas att gå med hur stora underskott som helst i år, och sedan måste kommunen skjuta till pengarna nästa år efter valet. Falualliansen med stöd av (V) vägrade gå med på ett sådant trixande med skattebetalarnas pengar, så det blev inget sådant beslut.

Vi tycker att Lugnet och VM är viktiga för Falun, och vi är beredda att göra nödvändiga investeringar. Men vi anser att det ska gå rätt till, det ska finnas avtal och kostnaderna ska inte gömmas undan utan redovisas öppet för Faluborna.

Mikael Rosén (M)

Oppositionsråd Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare