Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körvecka bjöd på konsert

På tisdagskvällen bjöds publiken i Dala-Järna kyrka på en mycket storslagen köruppvisning. Det var Music Weeks in Sweden som hade en körkonsert med 80 körsångare.
De cirka 100-talet i publiken fick höra musik av både Mendelssohn och Bach.

Annons

Föreningen Music weeks in Sweden har sedan sommaren 1998 arrangerat två körveckor om året, dels en på sommaren och dels en kring nyår. Den veckan på vintern hålls sedan några år tillbaka vid Snöå herrgård och det har också blivit lite av en tradition att det ingår en körkonsert i Dala-Järna kyrka.

Under veckan har dirigenten Richard Cooke medverkat och han verkar normalt i London och dirigerar ofta körer i Albert Hall. Han är välkänd i Sverige och samarbetar bland annat med Göteborgs symfoniorkester och kör.

Ytterligare en Richard har medverkat under veckan och det är organisten Richard Pearce. Han framträder i dag över hela världen och jobbar mycket tillsammans med flera kända körer i London.

Veckan har ägnats mycket åt repetitioner, med flera pass om dagen, men även möjlighet att sjunga i olika ensembler. Lite av en tanke med veckan är att körsångarna ska träffas för att byta erfarenheter och även knyta olika kontakter.

Vid tisdagens konsert bjöds publiken på en rad olika stycken av kända kompositörer. i programmet fanns musik av Mendelssohn, Bach, Britten och Gardner för att nämna några. De olika musikaliska inslagen framfördes, dels av en kör med bara kvinnor, men även av en manskör.

Organisten Richard Pearce framförde även ett stycke som solist.