Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korsnäs stod sig mot favorittippat Hille

Hille IF har pekats ut av många som årets serievinnare i division 3.
Men Korsnäs, som flyttades upp från division 4 i år, stod sig väl mot favoriterna.
– Jag är jättenöjd med grabbarnas insats, säger tränare Gerhard "Gurra" Andersson.

Korsnäs gick ut något starkare än gästerna i sin första hemmamatch för säsongen, medan Hille fick arbeta sig in i matchen. Precis innan första halvlek blåstes av råkade dock Korsnäs ut för ett mål i baken. I andra halvlek var stämningen hätsk på plan, och båda lagen kämpade hårt för att avgå med vinsten. Till slut blev resultatet 1–1, efter en kvittering från Korsnäs Alexander Hanqvist i 64:e minuten.

Förre Bragemålvakten Gurra Andersson, som numera är Korsnäs huvudtränare, tycker att laget gjorde bra i från sig:

– Det var en underhållande match med två lag som gick för seger. Det hade nästan kunnat sluta hursomhelst. Vi startar klart bäst, men sen tar de sig in lite mer i matchen, mycket tack vare sina offensiva innerbackar. Det böljade mycket fram och tillbaka, summerar han.

Förra matchen vann Korsnäs med 2–1 borta mot Valbo, men Gurra verkar tycka att spelet var bättre under lördagens möte mot Hille.

– Vi spelar på rätt sätt och har ett rakare spel än vi hade förra helgen. Det var mycket kamp därute. Men det syns att grabbarna inte spelat ihop så länge.

Korsnäs målvakt Jonas Lönnroth gjorde också bra i från sig, och räddade bland annat ett skott efter cirka 30 minuter, när en Hillespelare kom fri framför mål.

– Jonas håller hög division 3-nivå, anser Gurra.

Nästa match för Korsnäs är mot Timrå den 4 maj på Kopparvallen.

MATCHFAKTA

Korsnäs IF FK–Hille IF
1–1 (0–1)
Målen: 0–1 (45) Tomas Gunnarsson, 1–1 (64) Alexander Hanqvist (Markus Lagerstedt).
Domare: Mattias Johansson, Ransta
Publik:137