Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korsnäs överlägset i sista omgången

Korsnäs avslutade säsongen med att totalt utklassa Valbo FF med 9–1.
Detta trots att man spelade sista halvtimmen med en man mindre.
– Det enda som var synd var att vår målvakt inte fick hålla nollan, säger assisterande tränare Magnus Ek.

Det var inte mycket som stod på spel när Korsnäs tog emot Valbo hemma på Lindvallen under lördagen. Korsnäs var sedan en tid tillbaka klara för fortsatt spel i trean, och Valbo hade tryggat sin plats ovanför kvalstrecket.

Men då passade Korsnäs på att avsluta säsongen galant, genom en lekande lätt seger. Efter första halvlek stod det 2–0, vilket de utökade till 9–1 i andra, trots att de efter Kalle Kayals utvisning spelade med endast nio utespelare sista 30 minuterna.

– Vi kontrollerade det hela väldigt bra i första halvlek, men där tog det mer stopp i deras försvar än i andra. Sen ändrade vi lite och utnyttjade vår fina spelbredd och spelade runt mer på kant. Petter Forslund (forward) fick göra lite som han ville, säger assisterande tränare Magnus Ek.

Att det handlade om utklassning var det inget snack om.

– Minst sagt! Det enda som var synd var att Lönnroth (Jonas, målvakt) inte fick hålla nollan. Men det är svårt att hålla koncentrationen uppe när målen rinner i väg. Vi spelade riktigt fin fotboll i dag, och vi sa innan att vi skulle se till att avsluta snyggt på hemmaplan

Nu återstår en veckas träning, sedan får laget lite semester efter en väl genomförd säsong, där Korsnäs slutade på en stabil sjätteplats. "Mesta" målskytt för dagen var Daniel Visone med fyra mål.