Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körkortslös fick fängelse

Två gånger under samma dag stoppades den körkortslöse Borlängebon av polis då han kom körande i bil. Nu döms han till en månads fängelse.

Annons

Det var den 5 maj som den 34-årige mannens bilfärder stoppades av polis. Dels på Bygatan och senare under samma dag även på Allfarvägen.

Detta var inte heller de första gången som mannen gav sig ut i bil trots att han inte har något körkort. Brottet bedöms därför som grov olovlig körning.

Även den 9 mars i år dömdes mannen för grov olovlig körning vid Uppsala tingsrätt och samma dag dömdes han även av Malmö tingsrätt till ett års fängelse för narkotikasmuggling. En dom som ännu inte avtjänats då den väntar på prövning i hovrätten.

Rätten poängterar i sin dom att mannen kort tid efter tidigare domar återfallit i brottslighet och anser därför att han den här gången ska dömas till fängelse i en månad. Han ska dessutom betala 500 kronor till brottsofferfonden.