Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kören imponerade under slottsopera

Dala-Floda Operafest – ett "verk" av Anna Eklund Tarantino, fritidsboende i Dala-Floda – fortsätter att göra avtryck.

Tidningen har tidigare berättar att ett tiotal av de operaintresserade medlemmarna i Floda kyrkokör bjudits in att medverka i Vincenzo Bellinis opera Norma, som framförts i Rikssalen i Kungliga slottet.

Under de två föreställningarna ingick de i en större kör.

Dessutom medverkade tre personer med Leksandsanknytning, nämligen Birgit Carlsten, som var recitatör, samt Anita och Thomas Agnas, accordion respektive klarinett.

Två flickor från sommarens operakurs i Dala-Floda – Kajsa Granström, som gjorde Pamina i sommarens uppsättning av Trollflöjten, och Boeld Aquilon, Papagena i Trollflöjten, tillhörde dansarna och åttaårige Arnbjörn Norden från Syrholn och Oscar Tarantino hade mindre roller.

– De har fått massor av beröm och berörde publiken djupt, berättar Anna Eklund Tarantino, som gjorde huvudrollen som Norma.

Hon är också stolt över vännerna i kyrkokören:

– De har hyllats av både publiken – två fullsatta hus – och av människor runt omkring produktionen.

Inger Dolk är en av de Dala-Flodabor som sjöng i kören i Rikssalen. Hon beskriver det som "jättekul, spännande och mycket intressant".

– Föreställningarna föregicks av intensiva och krävande repetitioner, berättar hon.

Tillsammans med maken Thomas och andra Dala-Flodabor har hon tidigare avnjutit flera arrangemang i Rikssalen.

– Nu fick vi uppleva allt från andra sidan, säger hon.