Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde moped med narkotika i blodet

I början av juni körde mannen, född 1977 från Smedjebacken, moped på Vasagatan. Färden stoppades av polis och analysen av provtagningen visade att han hade intagit morfin, etylmorfin och hasch eller annat cannabispreparat. Han erkände gärningarna och berättade att han rökt hasch en vecka tidigare, men inte visste att det fanns rester kvar i blodet.

Vidare att han hade smärtor efter en trafikolycka och av läkare ordinerats bland annat plåster med morfin. Han hade också intagit receptföreskriven hostmedicin med etylmorfin.

Tingsrätten i Falun sa i domen att även om det i viss utsträckning var frågan om legalt föreskriven medicin, kunde han inte fråntas ansvar för drograttfylleri då han hade hasch i blodet. Han dömdes till 40 dagsböter á 50 kronor för drograttfylleri och ringa narkotikabrott.