Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpte resesäng – fick lov att lägga om hela golvet

Resesängen kom i ett fodral och färgade av sig på det nylagda golvet. Ludvikabon har försökt få bort märkena, och nu anser ARN att han ska få 12 000 kronor till ett nytt golv.

ARN står för Allmänna reklamationsnämnden. Dit kan missnöjda konsumenter göra anmälningar, och det gjorde Ludvikabon som köpte en resesäng för barn hösten 2014.

Sängen har stått nerpackad i sitt fodral på golvet i dotterns sovrum, tills mannen upptäckte att väskan färgat av sig och lämnat märken på det nylagda golvet. Mönstretstämmer exakt överens med konturerna av väskan, och märkena går inte att få bort, trots upprepade försök med olika medel.

Företaget har gått med på att stå för halva arbets- och materialkostnaden föratt byta golv. Men Arn dömer alltså till Ludvikabons fördel. Företaget borde ha informerat om risken för att resesängen med fodral skulle kunna färga av sig.