Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparstadens huvudnycklar blev stulna

Fyra av Kopparstadens huvudnycklar försvann i samband med inbrottet vid DB Bygg, natten mellan tisdag och onsdag.
Kopparstaden gick därför omedelbart ut med extra bevakning och bytte låsen till alla entréer och källardörrar i de berörda områdena.

Annons

– Vi vet att fyra huvudnycklar försvann vid inbrottet. Det vi gjorde då var att vi omedelbart gick ut och bytte skalskydd i fastigheterna. Det innebär att vi ersatte låsen till alla entréer och källardörrar i de berörda områden som låg inom ramen för huvudnycklarna, säger Kopparstadens marknadschef Elke Herbst.

Hon säger att man informerade alla hyresgäster man kunde få tag i och gav dem nycklar som passade i de nya låsen. Dessutom kallade man in Securitas och insatsgruppen som bevakade områdena för att hyresgästerna skulle kunna känna sig trygga.

– Nu går vi vidare och ställer om låsen till de berörda lägenheterna. Det arbetet beräknas ta omkring en vecka. Jag vet inte hur många personer berör i nuläget.

– Det händer trots allt inte så ofta att huvudnycklar försvinner. Nu tog vi hand om skalskyddet i går och avvaktar under dagen för att sedan ta ställning till hur vi ska gå vidare.

Kommer ni att ha fortsatt extra bevakning?

– Det är sådant vi får titta på. Man hittade ett av de stulna fordonen i går och vi följer utvecklingen timme för timme. Hittar man de stulna nycklarna behöver vi kanske inte vidta så mycket mer åtgärder. Men det tar vi som sagt ställning till när vi vet mer.