Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparstaden: "Vi kan inte uppfylla alla krav"

För stökiga grannar? Elke Herbst, marknadschef på Kopparstaden, menar att hyresbolaget har svårt att tillgodose alla önskemål.

Annons

Spärrar ni era hyresgäster om de har för mycket synpunkter?

Nej det gör vi inte. Man blir inte spärrad från att söka bostad hos oss om man sköter sig. Hela vår policy finns på hemsidan och där står det att vi har rätt att välja vilka som får bo hos oss. Vi kan avhysa de som inte respekterar sina grannar men aldrig bara för att de hör av sig.

Verkligheten ser ut så att vi har ett visst antal bostäder att erbjuda. Vi rycker in när någon uppför sig dåligt och stör sina grannar men vi kan inte skapa det perfekta boendet för varje hyresgäst.

En av era hyresgäster upplever att ni diskriminerar henne utan anledning, hur ser du på det?

Jag hoppas innerligt att våra hyresgäster aldrig ska känna så. Men vi kan inte heller bemöta alla krav. Jag kommenterar inte enstaka fall men rent generellt så försöker vi alltid lösa situationer så att så många som möjligt ska bli nöjda. Det är många snirkliga och snåriga fall som vi hanterar och oftast löser sig problemen. När det inte gör det kan vi hänvisa till andra boenden men vi avhyser ingen utan anledning.