Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopparbergs bryggeri framgångssaga fortsätter

Det finns bara ett ord för att beskriva Kopparbergs Bryggeris kvartalsrapporter, niomånadersrappårten är inget undantag - rekord!

Rekordvinst; 136,6 miljoner jämfört med 112, 5 miljoner.

Rekordomsättning; 1366,5 miljoner jämfört med 1234,2 miljoner.

Rekordinvesteringar; 81,3 miljoner jämfört med 26,3 miljoner.

Kopparbergs cider och ölframgång på Systembolaget håller i sig och där har man hittat in med en ny lönsammare produkt Craft Beer.

Restaurangmarknaden fortsätter också att utvecklas och bolaget rapporterar fortsatta framgångar på exportmarknaderna

– Periodens resultat är det bästa någonsin, konstaterar vd Peter Bronsman som också konstaterar att valutakurserna under den senaste tiden varit på Kopparberg Bryggeris sida

– På våra exportmarknader fortsätter vår expansion. På vår största marknad Storbritannien har vi trots hård konkurrens ökat vår volym. Även länder som till exempel Grekland och Spanien har fortsatt att visa en positiv utveckling.

Han bedömer att resultatförbättringen hänför sig till en bättre produktmix samt en gynnsammare valutasituation som gått Kopparbergs väg både på hemmaplan och på exporten.

Kopparbergs är på väg att slå fjolåters rekord 1,6 miljarder i omsättning och 125 miljoner i vinst. Vinstrekordet har man redan klarat.