Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontrollerat av Falun

Falu FK fick en drömstart efter uppehållet. Det blev en komfortabel 2–0-seger i toppmatchen mot Hofors.
– Kollektivet stack fram, säger tränaren Tomas Johansson.

Annons

Långtidsskadade Henrik Löfstrand och den till Brage förlorade Amor Layouni saknades i Falu FK när höstdelen av säsongen började i lördags.

FK-tränaren Tomas "Luggen" Johansson sade till DT-sporten inför matchen att kollektivet skulle kliva fram och visa vägen.

Mycket riktigt blev det så.

– Vi har haft två och en halv vecka som känts väldigt bra och vi avslutade vårdelen väldigt bra. Det andades optimism inför matchen, det gör det visserligen ofta, men det är skönt att få ett kvitto, säger Johansson.

Matchens första 20 minuter var spelmässigt kanske den bästa, då det var jämnt mellan bägge lagen. Sedan tog Hofors tag i initiativet och hade en riktigt bra tiominutersperiod utan att få in bollen i mål.

I den 38:e minuten kom sedan matchens första mål efter ett vackert spelmål. Falu FK vann bollen centralt och vände genom en central diagonal passning till Amir Azrafshan, som spelade bollen i djupled mellan Hofors mittbackspar, till Joel Granberg som fri med målvakten placerade bollen i mål.

Sex minuter senare rasslade det till igen efter mål av Salim Soud på målvaktsretur efter skott av Benjamin Hjertstrand.

– Det var ett rejält hårt skott av Hjertstrand som målvakten inte kunde hålla. Det var bra för oss att gå in med 2–0 inför andra halvlek, säger Tomas Johansson.

Bortalagets Samba Mboob drog på sig sin andra varning i den 61:a minuten och Falu FK spelade sedan av matchen med en man mer.

– Han nosade redan på den i första halvlek. Det var också deras bästa spelare så det passade oss bra, säger Tomas Johansson.

Målvakten Mikael Wiklund fick emellertid svara för en kanonräddning på en frispark i den 89:e minuten.

Falu FK är fortfarande fyra i tabellen och har nu sex poäng upp serieledaren Söderhamn, som har en match mindre spelad.

Nästa helg väntar bortamatch mot Sundsvall innan det blir hemmaderby mot Korsnäs. I nästa match är även Bragelånen Oscar Lundin och Rikard Karlsson spelklara.

Vilka klev fram mot Hofors när Henrik Löfstrand och Amor Layouni saknades?

– Kollektivet stack fram. Många var duktiga. Vi pratade om det innan, att allihopa skulle första göra sitt yttersta, säger Tomas Johansson.