Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontinuerliga kontroller av jägare

Det blir snart förarbevis på allting tydligen, förnyelse av körkort inom vissa tidsperioder med noggrann läkarundersökning och det är ju bra. Då kan man undra varför jägare med livsfarliga vapen endast behöver göra en jägarexamen under hela sitt liv och därefter anses friska och kompetenta nog att få framföra livsfarliga vapen utan kontroll resten av livet.

Det skulle ju behövas även en kontroll på jägare ungefär vart femte år med en läkarundersökning samt kompetens att få inneha vapen. Denna grupp av människor som jagar är ju över 300 000 personer och jag skulle tro att det finns många i en sådan stor grupp som absolut inte skulle få inneha vapen.

Det ser vi bara här under vargdebatten. Det ligger ett enormt ansvar på dem som använder vapen till jakt! Det vistas ju samtidigt många människor i naturen som plockar bär och svamp eller enbart strövar runt. De ska kunna känna sig säker i sitt utövande också. Därför borde det inom kort bli ett krav på kontroll av dem som har vapen till jakt.

GG#r

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare