Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsultföretag sponsrar kvinnligt e-sportlag för att öka jämställdheten – en lagmedlem från Dalarna

Sigma Gaming består av fem kvinnliga e-sportare. Matilda Forsstedt från Borlänge är en av dem.
Laget sponsras av Sigma IT Consulting, som vill bidra till att öka jämställdheten inom e-sporten.
– Jag tror att fler kommer att vilja satsa på en professionell spelarkarriär när de ser att andra vågar satsa fullt ut, säger lagkaptenen Angelica Berggren.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stort dokument om världssuccén The Hives: "Vi har varit med under varandras musikaliska uppväxt"

Här är artisterna som tjänade mest – Flera dalanamn på Topp 100-listan

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

E-sportlaget Sigma Gaming satsar på att vinna turneringen Female Legends och få en direktplats till slutspelet i Female Legends Dreamhack-turnering. Målet är att spela på Dreamhack Winter den 1-4 december i Jönköping.

Konsultföretaget Sigma IT Consulting sponsrar e-sportlaget Sigma Gaming och skriver i ett pressmeddelande att företaget med denna satsning vill bidra till att öka jämställdheten inom både e-sport och IT-branschen.

"Genom att sätta fokus på det ständigt ökande intresset för e-sport har Sigma valt att sponsra ett mycket skickligt och lovande lag bestående helt av tjejer. Ett långsiktigt mål är att locka fler tjejer att utbilda sig och arbeta inom IT-branschen. Spelarna i Sigma Gaming är högt rankade inom League of Legends", skriver Sigma i pressmeddelandet.

– Vi är väldigt glada att Sigma uppmärksammar och stöttar vårt lag. Vi vet att det finns många fler tjejer därute som spelar och jag tror att fler kommer vilja satsa på en professionell spelarkarriär när de ser att andra vågar satsa fullt ut, säger Angelica Berggren, lagkapten i Sigma Gaming, i pressmeddelandet.

Även om e-sport har vuxit väldigt mycket de senaste åren så är det bara 29 procent av de aktiva som är kvinnor, enligt Sigma som hänvisar till siffror från Newzoo 2017.

– E-sporten växer enormt och vi vill fokusera på tjejerna som spelar för att öka jämlikheten inom både sporten och vår bransch, som ju ligger väldigt nära. Det ska bli oerhört spännande att följa Sigma Gaming. Vi hoppas och tror att de tar sig till stora scenen på Dreamhack, säger Beatrice Silow, kommunikationschef på Sigma IT Consulting, i pressmeddelandet.

Sigma Gaming består av följande medlemmar:

Midlane: Matilda Forsstedt, 21 år, Borlänge. Omdöme: "Var tidigare ganska anti att spela med andra tjejer men är nu en av de allra gladaste och mest positiva av alla i laget. Har en mycket ledande roll in game och mycket av spelet fokuseras kring henne".

Toplane: Nicolette Misca, 16 år, Lund.

Jungle: Julia Åkesson, 20 år, Gävle.

Marksman: Sabrina Ahmadi, 21 år, Sävsjö.

Support: Angelica Berggren, 23 år, Skellefteå.

Sigma Gamings resultat går att följa på sajten twitch.tv/femalelegends.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android