Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsult tar fram förslag för Hagvallen

Kommunen har nu skrivit avtal med konsulten Rickard Bryborn om att han ska ta fram förslag på hur den nya friidrottsanläggningen på Hagvallen kan utformas.
50 000 kronor, exklusive moms, tar erkände friidrottsutvecklaren Bryborn för sitt arbete.

Annons

I mitten av september kom Rickard Bryborn på besök för att titta på Hagvallen i Morgårdshammar samt få en chans att träffa folk från kommunen och friidrottsklubben IK Heros FIK.

I samma veva tog han sig också en titt på Herosvallen, där det på sikt kan bli aktuellt att lägga konstgräsmatta för fotboll som då kan fungera som underlag för bandyplan vintertid.

Men detta med konstgräs ingår inte i det uppdrag Bryborn nu antagits för, alltså att utveckla en modern friidrottsarena på Hagvallen.

Han kommer nu att ta fram olika förslag för löparbana (olika längd och olika antal banor) samt övrigt som krävs för att friidrottarna ska få en fullt fungerande anläggning.

Rickard Bryborn beräknar att han ska hinna slutredovisa sitt arbete innan nyår.