Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstrunda med försmak

Nära femtio utställare deltar i årets Konst i kvadrat, konstrundan som binder ihop Falun och Borlänge med Magasinet som gemensam samlingsplats.

Det är nionde året i rad som Konst i Kvadrat arrangerar konstrunda i och runt Borlänge och Falun. 23 stationer ingår i årets runda, ateljéer och pop-up-gallerier finns utmärkta på kartan som stäcker sig från Grycksbo i norr till Skräddarbacken i söder. 49 hantverkare och konstnärer deltar med måleri, foto, textil och skulptur. Rundan är öppen för både professionella och amatörer. Vem som helst kan delta, just nu finns en kö på grund av utrymmesskäl.

– Det är första gången jag är med, jag har varit här och tittat tidigare år och tycker att det funkar väldigt bra med utställningen i Magasinet, säger Åsa Åkerström från Falun som deltar med en textil vägghängd skulptur i samlingsutställningen. Under själva rundan lördag och söndag finns hon på plats vid Falu Gruva tillsammans med hantverksgruppen Kopparträdet.

Det är tredje året i rad som Magasinet är knutpunkten för rundan. Samtliga deltagande konstnärer finns representerade med upp till fyra verk var. Förutom konst kan besökarna under fredagens förfest uppleva musik av Malin Foxdahl och musiker från musikkonservatoriet, performance av Kjersti Webb och afrikans dans med Batch Gueye.

– Det känns som att vi lyfter varandra i och med den gemensamma utställningen, säger Karin Hoppe Storck som sedan tre år är ordförande för Konst i Kvadrat. Hon deltar med måleri i samlingsutställningen och visar sin konst på Ramhuset i Falun.

– Förhoppningsvis inspirerar samlingsutställningen besökare att göra utflykter till våra ateljéer och gallerier också.

LÄS MER: Förra årets Konst i Kvadrat