Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstkollo i Leksand

Under veckan fick barnen bland annat göra masker med alldeles egna ansiktsuttryck. Det hela resulterade sen i maskföreställningen Hitta Kurt-Lisa.

- Att spela teater och ha repliker kan vara lite läskigt. Vi ville göra någonting som alla kan ta till sig, säger Sanna Seppänen, kreativ inspiratör på Studiefrämjandet i Leksand och initiativtagare till kollot.

I föreställningen förenades ljudläten med olika rörelser och alla deltagare fick chans att visa upp sina speciella masker.

- Det är jättekul att vara här! Vi har tränat en del inför föreställningen, men sen har vi också hållit på med lera och målat. Jag får fått nya kompisar också, berättade Martin Schumacher, 10 år.

Han var en av de fjorton barnen i kollogänget som kommer från olika delar av landet: Mora, Borlänge, Huddinge, Österbybruk och Leksand.

Konstkollot, som vänder sig till barn och ungdomar mellan sju och femton år, anordnas igen nästa sommar. Det lovar Sanna Seppänen.

Stella Marceta