Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstgräsmaskinen Gefle ångar på

Annons

Gefles fina svit på hemmaplan fortsätter. På söndagen var det Halmstad som kammade noll på Strömvallens konstgräs.

Än så länge den här säsongen har inget lag lyckats besegra Gefle på Strömvallen. Senaste lag som vann var faktiskt Halmstad den 26 oktober förra året.

Mot AIK förra måndagen dränktes planen av vatten och gjorde andra halvleken parodisk. På söndagen mot Halmstad duggade bara regnet och gjorde i stället planen mycket snabb.

I och med detta såg mittfältaren Johan Claesson en nackdel med konstgräset _ även om den nackdelen finns med naturgräs också.

Per Olsson såg fler nackdelar.

Anfallaren Daniel Westlin, en av Gefles bäste spelare mot Halmstad, ansåg även han att konstgräset inte har mycket att göra med lagets framgångar.

Halmstad hade mycket boll i vätan men var mycket ineffektivt.

Gefle var det motsatta: giftiga i kontringsspelet och livsfarliga i avsluten.

När mittbacken Anders Wikström rensade bollen, nickskarvade Petter Österberg varpå Johan Oremo störde sin mittback och Daniel Westlin kunde komma helt fri. Westlin var tvärsäker i avslutet.

Det var det tydligaste beviset på Gefles skicklighet i omställningsspelet.

Målet kom mycket olägligt för Halmstad, som i sekvensen innan haft ett jätteläge.

I andra halvlekens inledning styrde Halmstad spelet, men i och runt straffområdet tog det stopp.

I halvlekens tolfte minut nickade i stället Daniel Bernhardsson in 2_0-bollen på debutanten Andreas Dahléns fina hörna. Då kändes matchen avgjord.

I slutet av matchen nickade Petter Österberg och Hjalmar Öhagen ihop och fick båda utgå och sy. Bägge klarade sig från hjärnskakning.

Halmstad drabbades av en till skada i matchen. Redan elva minuter in på matchen tvingades Hans Mattisson utgå med en känning i ljumsken. Han räknade dock inte med någon längre frånvaro. HBK är kvar på andra plats men har en match mer spelad än en jagande kvartett som kan gå om.

TT

Mer läsning

Annons