Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstgalleri invigdes

/
  • Öje Galleri. Här invigs Öje Galleri på Pingstdagen och när kulturnämndens ordförande i Malung Gun Byttner klipper det gulblåa bandet ser Adelheid Bender, Edward Bender, Holger Andersson och Britt Nils Eriksson att det går rätt till.

Annons

Det kom över hundra personer för att vara med på invigningen av Galleri Öje. Och det var kulturnämndens ordförande och kommunfullmäktiges ordförande i Malung Gun Byttner som klippte det "blå bandet" samband med invigningen hade man också ordnat med en kulturvandring där man fick bekanta sig med Skinnmuseet, Torkplåten och Smedjan.

Britt Nils Eriksson en av de konstnärer som var med på utställningen hälsade alla välkomna innan Gun Byttner tog över den officiella invigningen. I sitt invigningstal sade Gun Byttner bland annat att hon var mycket imponerad av den positiva anda som präglar Öje och de bybor som bor i Öje.

- Det här konstgalleriet är vårt bidrag till byn sade Adelheid Bender och hennes make Edward då vi träffar dem i samband med invigningen.

De är inflyttade till Öje för en del år sedan och man trivs i byn och det galleri som nu invigdes är något alldeles extra. Ett mycket fint galleri i ett par plan med en fantastisk inredning.

- Vi kommer att ha öppet galleriet alla dagar i veckan under hela sommaren och hoppas att många turister men även Malungsbor skall leta sig hit till det första galleriet i Öje någonsin säger Adelheid Bender.

Mer läsning

Annons