Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konståkningsklubbar slås ihop

Borlänge konståkningsklubb och Säters IF konståkning har slagits ihop. Detta ger mer istid för de aktiva åkarna.
– Det här är jättebra, säger tävlingsåkarna Emma Jansson och Lilly Almquist.

Annons

30 aktiva åkare i Säters konståkningsförening tillhör numera Borlänge konståkningsklubb.

– Vi har valt att slå ihop klubbarna för att ge bättre förutsättningar för våra åkare. När vi nu har gjort det skapar vi mer istid för de här grupperna som vi kan utnyttja på ett bra sätt, säger Angelica Ekholm, ordförande i Borlänge kk.

– Tankarna har växt fram mer och mer. Det känns jättebra, säger Thomas Almquist, tidigare ordförande i Säters IF konståkning och numera suppleant i Borlänge kk:s styrelse.

Åkarna har nu tillgång till en ishall i Säter och två i Borlänge. Totalt handlar det om en ökad istid på minst två timmar i veckan.

Borlänge kk hade tidigare cirka 90 aktiva åkare och har nu 120 åkare. Det innebär att klubben är en av regionens största konståkningsklubbar.

– Det har varit klubbens mål att ha så många aktiva åkare som möjligt. Nu ska vi testa och se om det här håller. Vi har fått positiv respons från åkare och föräldrar. Åkarna får nya kompisar och mer istid, säger Angelica Ekholm.

Lilly Almquist, 13 år, kom från Säters konståkningsklubb.

– Säter har varit en liten klubb. Nu är det fler på isen så det är lite annorlunda, men jag tycker att det är bra och jag får mer tid för att utvecklas, säger Lilly Almquist.

Borlänges Emma Jansson, 17 år, är inne på samma linje.

– Naturligtvis är det mycket roligare med den här sammanhållningen med fler åkare och det går att kombinera Borlänge och Säter. Jag har bara tränat i Borlänge men nu blir lite mer pass i Säter, säger Emma Jansson.