Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konst i kvadrat ger konstrunda med gemensam start

I helgen arrangeras konstrundan Konst i kvadrat i Falun och Borlänge. För andra året i rad erbjuds även en gemensam utställning med ett fyrtiotal utställare i Magasinet i Falun.

För åttonde året öppnar konstnärer och konsthantverkare i Borlänge och Falun sina ateljéer i en gemensam konstrunda och visar sina arbeten för allmänheten. I år deltar 41 utställare på 17 platser under två dagar.

Förra årets samlingsutställning i Magasinet i Falun blir starten på rundan även i år, här presenteras ett urval av medlemmarnas verk, måleri, foto, textil och skulptur bland annat.

Utställningen öppnar klockan 18.00 på fredag med bland annat frigörande dansuppvisning av Mariel Roxendal och improviserad jazz med Trio Cyan som består av Patrik Nyström, Jonas Brodin och Alexander Dellhagen. Dessutom deltar kroppsmålaren VIlja Vitkuté och musikern Hanna Turi som tillsammans skapar ett levande konstverk om vänskap i ett performance de kallar "What do you run for?"

Utställningen på Magasinet är öppen även lördag och söndag.