Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konst i bilsalong ger dubbla effekter

Härmed kan konstateras att konst och plåtdesign på fyra hjul mycket väl kan kopplas samman.
Helgens CarArt i Bilkompaniets lokaler lockade upp mot 3 000 besökare.
– Långt över förväntan, säger bilvd:n och CarArts grundare Jonas Estéen.

Det var tredje året CarArt arrangerades. Estéen hade hoppats på 2 000 besökare under två dagar. Nu tangerades siffran redan första dagen i lördags.

CarArt arrangeras vartannat år och alltid på Allhelgonahelgen. En perfekt helg, menar Jonas Estéen. Många hemvändare i bygden besöker kyrkogården för att tända ljus och få en stund för eftertanke.

Årets upplaga samlade 32 konstnärer. De flesta från Dalarna men också en från Danmark och en annan från Visby. Enligt Estéen slog konsthelgen i bilsalongen väl ut. Många konstnärer fick in någon krona och en och annan besökare blev nog sugen på att byta bil.

– Besökarna ägnar 75 procent åt konsten och 25 procent åt bilarna. Det är ju det som är syftet med det här. Det här ger mersmak. Så roligt som vi haft.

Samtidigt erkänner Jonas Estéen bilförsäljningen i år gått hyfsat. Nästa år blir tuffare. Han hoppas på att CarArt resultera i en eller annan bilaffär framöver.

– Jag hoppas på att det ska bära frukt nästa år.

För de musikaliska tongångarna svarade ärrade musiker som Ingemar Ihlis, Lasse Björk och Pellas Mats.

– Det här är kul. Jättebra, säger Rättvikskonstnären Curt Berglund. Mycket folk här och lokalerna är luftiga och fina. Ett trevligt initiativ. Skulptören Pontus Ersbacken, bördig från Fors utanför Avesta men verksam i Visby håller med.

– Det är roligt med konst i en lokal man förknippar med något annat.

Morakonstnären Massud Farhang har rätt inställning både till livet och konsten.

– Mitt liv är det gamla. Gammalt förnyas i konsten. Konsten förlänger livet och det gäller att vara positiv till livet.