Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konst i bilhallen

I helgen arrangeras CarArt i Leksand. Ett trettiotal konstnärer deltar i utställningen som arrangeras i Bilkompaniets lokaler under Allhelgonahelgen.

Annons

Det är tredje gången som bilhallen i Leksand öppnar för konst. Tidigare utställningar arrangerades 2008 och 2010.

Idén att visa konst i bilhallen fick grundaren Jonas Estéen för fem år sedan då han besökte Konst runt Siljan och konstaterade att många hade konstateljéer som inte var optimala för utställning.

– Ungefär samtidigt hade vi byggt färdigt vår anläggning i Leksand som med sin rymd och stora ljusinsläpp fungerar jättebra som konsthall. Grundtanken var att se bygget mer som en aktivitetsarena än en traditionell bilhall, berättar Jonas Estéen som ville samla verk av de konstnärer han såg i Konst runt Siljan på ett och samma ställe.

– Det är mycket jobb att få ihop allt, därför kraftsamlar vi och visar vartannat år.

Till årets utställning har man bjudit in konstnärer från hela länet. Ett drygt 30 tal konstnärer har anmält sig. Även konstnärer från Danmark och Gotland, med koppling till länet, deltar. Tomas Holst, Anders Ståhl, Kaja Nuotia och Pontus Ersbacken är några av konstnärerna som medverkar.

I utställningen visas bland annat måleri, grafik, skulpturer och objekt i silver.

– Jag brinner för Dalarna, tradition, spännande samarbeten och allt som är vackert. Dalarnas långa kulturtradition utgör en perfekt grund för den här typen av evenemang, menar Jonas Estéen.

Utställningen är öppen 3-4 november, 11-16 båda dagarna.