Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsert i Orsa kyrka – manifestation för fred

Det finns anledning att besöka Orsa kyrka nu på lördag då man arrangerar en konsert tillika manifestation för fred. Under eftermiddagen kommer man nämligen framföra Förklädd Gud i ny tappning.

Nu på lördag kommer Svenska kyrkan arrangera en manifestation för fred där de tar ställning mot nazism och främlingsfientlighet.

Detta då Orsa kyrkokör tillsammans med kören Cantores Trinitatis från Kristianstad kommer göra en uppsättning av Förklädd Gud som fick sin musikaliska dräkt år 1940.

I Orsa kyrka kommer man dock att göra en specialversion, arrangerad av Tomas Agnas, där själva orkestern består av två ackordion, en klarinettist, en person på orgel och en basist.

– Det är en manifestation för fred eftersom det är 80 år sedan som andra världskriget bröt ut, förklarar Åsa Sundstedt, kantor i Orsa församling, som också berättar att de också kommer framföra musik skriven av bland annat Wayne Shorters, Poulenc och Charlie Mingus.

Kyrkan öppnar kvart över tre och konserten börjar klockan fyra. Det är gratis inträde och kollekten kommer att gå till Panzisjukhuset i DR Kongo.