Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsert aktiverade eleverna

Malvakvartetten har besökt både Folkets Hus och gymnastiksalen vid Enbacka skola och framfört sin föreställning "Glad i magen – arg i tårna". Eleverna fick inte bara agera publik utan även delta i olika fysiska aktiviteter.

Annons

I måndags uppträdde stråkkvartetten Malvakvartetten för skolelever i Folkets Hus. På onsdagen hade turen kommit till Enbacka skola där scenen förlades till gymnastiksalen.

De fyra musikerna använde sig av sina instrument för att berätta en historia. Stråkinstrumenten kunde användas till att göra steg i en trappa, gnisslandet av en låda som öppnas och av en racerbil som gasar.

– I morse när jag vaknade visste jag att detta skulle bli en fantastisk dag eftersom vi skulle hit till Enbacka skola. Jag gick faktiskt här när jag var liten, berättar Maria Jonsson och uppmanade eleverna att sjunga med i "glad-sången".

Knapp Brita Pettersson berättade om sin morgon, som inte var lika kul.

– Först tappade jag filmjölkspaketet i golvet och sedan råkade jag trampa min katt på svansen så att den blev ledsen, berättar hon och fick hjälp av eleverna att sjunga "ledsen-sången".

De olika sångerna var snudd på identiska, men handlade om olika sinnesstämningar. "Modig-sången" och "arg-sången" spelades också, med en text som innebar att barnen behövde stod upp för att kunna visa att de var glada/ledsna/modiga/arga i magen, ryggen, benen och huvudet samtidigt som de sjöng med.

– Kan ni få oss att spela riktigt argt genom att ni ser arga ut? Ni får gärna morra lite också, uppmanar Stina Larsdotter och barnen lydde glatt samtidigt som kvartetten spelade snabbt och argt på sina stråkinstrument.

Malvakvartetten visade även hur enkelt det är att spela rolig, arg, glad, ledsen och spännande musik med stråkinstrumenten.

– Vi kan spela på olika sätt, precis som vi känner saker på olika sätt, säger Knapp Brita Pettersson.

Kvartetten avslutade med "Drottningsholmsmusiken" av Johan Helmich Roman innan de tackade för sig och fick applåder av publiken.