Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konkurrenterna ger både ris och ros till det nya nöjespalatset

Nöjesprofilen Benny Astor har tidigare uttalat intresse om att öppna ett nöjesställe i Falun. Att han nu får konkurrens av att Rättvik Bowling & Krog ska bygga ett nöjespalats i stan kommer dock inte att hindra honom.

Så sent som i september berättade Benny Astor för DT att han letade en stor lokal i Falun att bedriva nöjesverksamhet i. På tisdagen meddelade man att Rättvik Bowling & Krog kommer att bygga en nöjesanläggning intill Egnellska huset.

Men Benny Astor ser positivt på etableringen.

– Det var väl på tiden. Det är väl bra med konkurrens, det är alltid roligt.

Detta sätter inte käppar i hjulet för dina planer?

– Nej, den största käppen i hjulet för mina planer är att det inte finns någon lokal. Vi får se vad som händer, det är ingen panik. Jag hoppas att det kommer i gång någonting väldigt snart, för den här staden är död efter klockan tio på kvällen.

Benny Astor har under årens lopp drivit nöjesställen som Bolanche och Stationsgatan 1 i Borlänge och Bygatan 16 i Leksand. Han menar att det absolut kan fungera med flera stora nöjesanläggningar i samma stad.

– När Borlänge var som bäst gick det ut 4-5000 människor varje lördag i stan. Det kom folk från hela Dalarna, så nog finns det utrymme för det. Allt handlar om kvalité, nisch och vad man väljer att göra, säger Benny.

En annan som kommer att få konkurrens är Christer Östberg som driver Chrilles Bowling uppe vid Lugnet i Falun. Han är tveksam till bowlingverksamheten i det nya nöjespalatset och tror inte Falun har plats för två bowlinghallar.

– Nöjeslivet är ganska dött i den här staden så det behövs säkert ett nöjespalats. Men jag förstår inte hur bowlingen kommer in i det hela. Men det är som det är. Jag har fördelen att jag kan hålla ett lägre pris, deras bowling kommer nog att bli ganska mycket dyrare. Det kan bli tufft, men jag står beredd, säger Christer Östberg.

Rättviks Bowling & Krog har tidigare bokat mycket artister till deras nattklubb. Petter, Hammerfall, Hardcore Superstar, John Lindberg Trio, Måns Zelmerlöw och Stiftelsen är några av de akter som spelat där.

DT:s före detta nöjesredaktör, Anders K Gustafsson, har tidigare varit kritisk till klimatet för livemusik i Falun och tror att nöjespalatset kan innebära ett lyft.

– Det är naturligtvis något som har saknats i Falun under många år, tycker jag. Och det är det nog många som håller med mig om det. Det kommer att betyda ett stort uppsving för nöjeslivet i Falun kort sagt, säger Anders.

LÄS MER:

Astor vill öppna nöjesställe i Falun

Krönika: Rädda livemusiken: Faluns ökenvandring måste få ett slut