Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konfirmander och ledare från Dalarna deltar i storträffen "Älskad" i helgen

1 300 blivande konfirmander, samt ett hundratal unga ledare besöker på lördag Västerås. Konfirmanderna och ledarna kommer från 37 olika församlingar i Dalarna och Västmanland.
Träffen, som heter "Älskad" är ett av Svenska kyrkans största arrangemang för konfirmander.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Lördagen ska bli en dag med gemenskap, inspiration och fest för konfirmanderna och ledarna. Dagen inleds med en mässa i Västerås domkyrka och fortsätter sedan med workshops, uppträdanden och fest på Aros Congress Center.

I ett pressmeddelande om arrangemanget skriver Svenska kyrkan i Västerås stift att denna träff går under namnet Älskad och är ett av Svenska kyrkans största event för konfirmander. Deltagarna kommer från 37 församlingar i Dalarna och Västmanland.

- Alla mötesplatser där unga människor kan träffas, utforska kristen tro och dela erfarenheter är viktiga. Det är därför vi är med och stöttar Älskad från vårt håll, säger Mathias Amrén som sitter i Svenska Kyrkans Ungas Västerås distriktsstyrelse, i pressmeddelandet.

Mathias konfirmerades själv för sex år sedan och har sedan dess varit ungdomsledare i konfirmandgrupper, barngrupper och även arbetat på Stiftsgården i Rättvik.

- När 1300 konfirmander träffas på ett och samma ställe blir det tydligt att det inte är något udda med att välja att konfirmera sig. Det är många andra som gjort samma val, säger han.

Temat för årets Älskad är Ringar på vattnet och handlar om saker som mod, solidaritet och medkänsla.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här