Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konfirmander från Svärdsjö tågade ut i vårsolen

Sedan hösten 2019 har en grupp ungdomar från Svärdsjö träffats en eftermiddag i veckan i Församlingsgården under ledning av komminister Jenny Ärnlöv, församlingspedagog Johan Halvarsson och assistenter, för att lära sig om kristen tro, sjungit, gjort gruppaktiviteter och resor.

Konfirmationen på Bönsöndagen blev inte som traditionsenligt med i stort sett full kyrka, utan konfirmanderna fick ta med sig ett fåtal av sina anhöriga så att det inte sammanlagt överskred 50 personer, så Folkhälsomyndighetens rekommendationer följdes.

Under psalmen ”Den blomstertid” tågade man in i procession med Smilla Karlsson som korsbärare. Jenny Ärnlöv höll ett tal till konfirmanderna och Johan Halvarsson läste ur Matteusevangeliet. Ungdomarnas redovisning bestod av ett kyrkospel om Jesus och lärjungarna, om nattvarden samt en resumé av lästidens händelser. Jesusrollen spelades med stor inlevelse av Melker Andersols. Konfirmanderna sjöng bland annat ”You raise me up” och ”Stad i ljus”. Efter Välsignelsen erhöll varje konfirmand en gåva av församlingen. Under psalmen ”I denna ljuva sommartid” gick alla ut i det vackra solskenet för att ansluta sig till de sina. Ljud och ljus: Ove Niklasson, vid orgeln: Walters Börje.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel