Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunstyrelsen får läsplattor

Läsplattor till politiker blev som väntat den fråga som vållade mest debatt under måndagens kommunfullmäktige. Centerpartiet och socialdemokraterna förespråkade förslaget och resterande var emot, med undantag för folkpartisten Marja Kilpiö.

Annons

– Jag tycker att det är mycket provocerande att ta ett sådant här beslut, när vi i andra verksamheter ska strama åt, konstaterade kristdemokraten André Ihlar.

Den utredning som kommunen själv gjort visar att nio av tio kommuner som infört läsplattor har kommit fram till att det blir dyrare eller lika dyrt som att ha pappershanteringen kvar. Men kommunalrådet Per-Anders Westhed har en annan åsikt och framförde också den från talarstolen. Han fick stöd av socialdemokraten Gunnar Magnusson.

– Kommunens ekonomi står och faller inte med om vi köper läsplattor och med en dåres envishet är jag övertygad om att det blir billigare på sikt, sa Westhed.

– Det handlar om trovärdighet när vi inom kort måste sätta oss ner och besluta om omfattande neddragningar med personalnedskärningar som följd, hur ska vi då kunna ha det minsta trovärdighet kvar och vi köper läsplattor till politiker?, dundrade Anders Gyllenvåg från talarstolen.

Inför beslutet begärdes en votering och där vann förslaget med 18 röster mot 11. Två ledamöter avstod från att rösta, socialdemokraterna Marie Hellberg och Bertil Wanke.

Hela fullmäktigegrupperna från Moderaterna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Kommunpartiet reserverade sig mot beslutet.