Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill ha ny anslutning till hängbron

Under den närmsta tiden kommer det att bli klart vem som får jobbet att renovera hängbron över till Grönalid.
I samband med detta jobb har frågan om anslutning till hängbron kommit upp på dagordningen.

Det handlar dels om att vägarna till och från hängbron är dåliga och särskilt utsatta för gångtrafik och cyklister, det finns inget tydligt alternativ.

– De som går måste kryssa mellan lastbilar och personbilar för att komma ut till de gång- och cykelvägar som finns vid E16 och det är väldigt olyckligt, säger kommunchefen Elisabeth Rooth-Eriksson.

Även när det handlar om lastbilsparkeringen finns det tankar på en förändring, dels för att minska flödet med lastbilar in och ut, men även minska det störande bullret när de ibland står med motorerna i gång. Dessutom är det så att ofta står det lastbilar lastade med farligt gods på parkeringen och det är direkt olämpligt med tanke på närheten till Flottaren och till de tre bensinstationerna.

– Vi har inte fattat några beslut, men vi funderar på lite olika alternativ till lösning för parkeringen av lastbilarna, det är väldigt uppskattat att de får stå så nära centrum, säger Rooth-Eriksson.

Kommunens gatu- och vägingenjör Niklas Camarstrand har fått i uppdrag att titta på problemen med anslutningarna till hängbron och lastbilsparkeringen.

– Jag ska göra en enklare sträckanalys för att se hur gångtrafikanter och cyklister färdas och inte bara där, utan i hela kommunen, för att se om det behövs cykelvägar till Äppelbo och Dala-Järna, säger Camarstrand.

Han tror att det skulle göra att fler väljer att cykla till jobbet om det fanns alternativa cykelväger och cyklisterna slipper åka på E16.

– Det finns en möjlighet i dag från Dala-Järna, men de som bor i Äppelbo är tvingade ut på Europavägen och det är inte bra, poängterar Camarstrand.

Han poängterar att detta inte på något vis är beslutat, men att kommunen och Trafikverket ska ta upp diskussioner om saken.

.