Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill bygga drivingrange i egen regi

Förhandlingarna med Säters Golfklubb strandade. Då föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott att Säters kommun själva bygger en drivingrange, för att möjliggöra byggnationen av bostadsområdet Skönviks Strand.
– Vi räknar med att rangen är klar till sommaren, säger kommunalrådet Abbe Ronsten (S).

Säters kommun har planer på att bygga ett bostadsområde på Skönvik. Projektet har fått namnet projekt Skönviks Strand. Området är tänkt att byggas på den nuvarande drivingrangen och en ny range behöver därför anläggas. Förslaget är att detta sker strax norr om den befintliga rangen.

Säters kommun har fört långa förhandlingar med Säters Golfklubb angående den nya drivingrangen.

– Men vi har inte kommit överens med golfklubben. Därför föreslår vi att kommunen bygger rangen i egen regi. Vi har ett arrendeavtal med golfklubben som löper ut den 30 juni nästa år och då räknar vi även med att rangen ska vara klar, säger Abbe Ronsten.

Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen är "att uppdra åt gatukontoret att bygga en likvärdig drivingrange åt Säters Golfklubb. Ekonomisk ram för projektet sätts till två miljoner kronor".

– Vi hade planer på att förbereda gator och vägar ute på Skönvik före vintern, men det hinns nog inte med. Det har avverkats på platsen men det återstår en del stubbrytning, säger Abbe Ronsten.

Kommunen hade hoppats kunna börja sälja tomter i år, men det verkar inte bli av.

– Enligt den första preliminära kostnadsberäkningen handlar det om totalt 21 tomter på området. Sedan får vi se hur intresset är och om det kommer att bli fler eller färre tomter till slut. Dessutom måste vi komma fram till hur vi vill exploatera området, säger Abbe Ronsten.